Ciasteczka owsiane z czekoladą i oliwą z oliwek

Składniki: 100 g mąki pszennej 100 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave 100 g cukru trzcinowego 1 saszetka proszku do pieczenia 1 jajko (rozmiar M lub L) 1 szczypta cynamonu 1 szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady w granulkach 200 g płatków owsianych

Więcej

Jaén – światowa stolica oliwki

Dziś mamy dla Was ciekawostki z najsłynniejszego regionu, gdzie uprawiane są oliwki – podstawa Waszej oliwy z oliwek Interoleo. Poznajcie Jaén – ojczyznę gajów oliwnych, źródło skąd na cały świat tryskają potoki „płynnego złota”. Zapraszamy na blog!

Więcej

Biszkopt jogurtowy bez glutenu

Składniki (na 8 porcji): 1 mały jogurt naturalny lub cytrynowy (opakowania po jogurcie użyjemy jako miarki) miarka oliwy extra virgin Interoleo Suave 2 miarki cukru 3 miarki mąki bezglutenowej 3 jajka saszetka bezglutenowego proszku do pieczenia skórka z jednej cytryny masło

Więcej

Pieczony kurczak z winem i piwem

Składniki: cały kurczak 250 ml białego wina 250 ml piwa 30 g roztopionego masła 8 małych ziemniaków 3 marchewki cukinia pomidorki cherry łyżka masła oliwa extra virgin Interoleo Intenso oregano sól pieprz

Więcej

10 zaskakujących korzyści płynących z oliwy

Oliwa extra virgin znajduje bardzo częste zastosowanie w gastronomii ze względu na swój delikatny smak i wielorakie właściwości zdrowotne. Przez wiele lat była ona poddawana badaniom, które wykazały, że przynosi ona wiele dobrego dla naszego zdrowia i urody. Ten rodzaj oliwy zawiera dużą ilość tłuszczów...

Więcej

Ziemniaczane churros z parmezanem i musztardą

Składniki (dla 4 osób): 400 g pureé ziemniaczanego 2 żółtka 50 g mąki kukurydzianej 15 g tartego parmezanu 15 g musztardy sól czarny pieprz mielony oliwa extra virgin Interoleo Suave

Więcej

Kotlety wołowe w sosie barbecue

Składniki (dla 2 osób): 2 kotlety wołowe 2 łyżki masła łyżka oliwy extra virgin Interoleo Suave pół białej cebuli 5 łyżek sosu Worcestershire 3 łyżki ketchupu łyżka cukru sól pieprz mielony

Więcej

Oliwa – naturalny przeciwutleniacz

Dzięki naszemu dzisiejszemu artykułowi poznasz zalety oliwy – naturalnego przeciwutleniacza, a także dowiesz się, dlaczego warto używać oliwy w kuchni, czym cechują się najpopularniejsze gatunki oliwy oraz jak najlepiej przechowywać „płynne złoto”. Zapraszamy do lektury!

Więcej

Chrupiąca ciecierzyca ze świeżymi ziołami

Składniki: 400 g gotowanej ciecierzycy 2 ząbki czosnku pół cytryny pół łyżeczki kminku ziarnistego pół łyżeczki wędzonej papryki mielonej ćwierć łyżeczki ostrej papryki mielonej ćwierć łyżeczki mielonego kminku pieprz sól oliwa extra virgin Interoleo Suave garść różnych...

Więcej

Gofry a la pizza

Składniki (na 3-4 gofry): jajko w rozmiarze L 130 ml mleka 2 łyżki oliwy extra virgin Interoleo Suave 2 łyżki tartego sera parmezan lub grana padano 1/4 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki bazylii 115 g mąki tortowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szczypta pieprzu cayenne lub papryki ostrej szczypta kurkumy...

Więcej