
Sposób przygotowania dressingu:
Połącz rosół i śmietankę, odparuj o połowę. Dodaj świeżą kolendrę oraz miętę i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź w kąpieli wodnej z lodem. Następnie dodaj oliwę Interoleo Premium oraz 2 łyżki śmietany, dopraw
do smaku solą i sokiem z cytryny. Wymieszaj dokładnie.
Sposób przygotowania fasolki:
Brzoskwinie pokrój w ćwiartki, migdały upiecz w piecu na złoto-brązowo.
Ugotuj fasolkę, odcedź. Gorącą fasolkę połącz z dressingiem kolendrowym i zaaranżuj na talerzu z ćwiartkami brzoskwiń, migdałami i udekoruj listkami kolendry i mięty.
Składniki
- - 250g fasolki szparagowej zielonej
- 4 brzoskwinie
- 50g prażonych migdałów
- Świeża kolendra i mięta do dekoracji
Dressing kolendrowy:
- - 50ml esencjonalnego rosołu
- 140ml śmietanki 36%
- 40g świeżej kolendry
- 10g listków mięty
- 50ml oliwy Premium
- 2 łyżki stołowe śmietany 18%
- Sól
- Sok z cytryny do smaku
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.