
Sposób przygotowania vinaigrette boczkowy:
Marchewkę pokrój w plastry, cebulę pokrój w półksiężyce. Zagotuj wodę z octem winnym, goździkami, ziarnami pieprzu, liściem laurowym, cukrem, solą i pieprzem ziołowym. Gorącą zalewą zalej marchewkę i cebulę. Odstaw do wystygnięcia. Całość wymieszaj z oliwą Interoleo Intenso, Powstałą zalewą zamarynuj śledzia i odstaw na 24 godziny.
Składniki:
- 100g marchewki
- 200g cebuli
- 300ml wody
- 100 ml octu winnego
- 5 goździków
- 5 ziaren czarnego pieprzu
- 3 listki laurowe
- 20g cukru
- 10g soli
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 600 filetów śledziowych
- 150 ml Oliwy Intenso
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.