MAKARONOWA SAŁATKA ZE SZPARAGAMI

Czas przygotowania: 45 minut            

Stopień trudności: Niski                       

Porcji: 2

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj al dente. Odcedź i odstaw na bok. Rozgrzej 50 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave i połącz ją z przecierem pomidorowym. Po zagotowaniu, dodaj szczyptę soli oraz oregano. Połącz makaron z sosem i starannie wymieszaj. Następnie, umyj i pokrój szparagi. Podgrzej dwie łyżki oliwy z oliwek na patelni i usmaż szparagi oraz przekrojone na pół pomidorki cherry. W pierwszej kolejności, ułóż makaron na talerzu, a następnie pokryj jego górną warstwę szparagami i pomidorkami cherry. Posyp całe danie świeżo startym pieprzem. Aby potrawa wyglądała kolorowo możesz udekorować ją bazylią. Smacznego!

Składniki:
  • - 300 g makaronu typu rurki
  • - 150 g świeżych szparagów
  • - 200 ml przecieru pomidorowego
  • - 10 pomidorków koktajlowych
  • - 100 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave
  • - oregano
  • - bazylia
  • - sól i pieprz 
POWRÓT