ŁOSOSIOWE SZASZŁYKI

Czas przygotowania: 45 min         

Stopień trudności: średni                       

Porcji: 4

Sposób przygotowania:

Filety z łososia umyj, a następnie pokrój na średniej wielkości kostki. Oczyść paprykę z gniazd nasiennych i obierz cebulę. Wszystkie warzywa pokrój na jednakowej wielkości kawałki. Na patyczki nadziewaj kolejno łososia oraz resztę warzyw. Aby szaszłyki były aromatyczne możesz przyprawić je tymiankiem bądź inną ziołową przyprawą. Ułóż szaszłyki na aluminiowej tacy, a następnie polej je kilkoma łyżkami oliwy z oliwek Interoleo. Rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz przez około 20 min. Smacznego!

Składniki:
  • - 750 g świeżego łososia
  • - 1 papryka czerwona
  • - 1 papryka zielona
  • - 1 papryka żółta
  • - 3 średniej wielkości cebule
  • - oliwa z oliwek Interoleo Intenso
  • - sól
  • - tymianek
POWRÓT