Zupa krem z zielonego groszku z oliwą Interoleo Premium

Sposób przygotowania:

Co zrobić zimą by przywrócić sobie wiosenny nastrój? Proponujemy przygotować soczyście zieloną zupę-krem z zielonego groszku. Taką zupę możesz podać przez cały rok, ale z pewnością w ponury zimowy dzień ucieszy najbardziej.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do rondelka i podduszamy na oliwie, aż się zeszkli, ale nie zrumieni. Następnie dodajemy groszek, kilka listków lubczyku, szczyptę czubrycy zielonej i chwilę dusimy. Podlewamy groszek wywarem i gotujemy ok. 5 minut.

Zestawiamy zupę z kuchenki, doprawiamy solą, miksujemy chwilę, a następnie dodajemy łyżkę serka mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy. Zupę możemy podać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Smacznego!

Składniki:
  • - 2 szklanki groszku (świeżego lub mrożonego)
    - 1 cebula dymka
    - oliwa z oliwek extra virgin Interoleo Premium
    - 0,5 l wywaru drobiowego lub warzywnego
    - świeże listki lubczyku
    - 1 łyżka serka mascarpone
    - czubryca zielona (mieszanka przypraw z cząbrem)
    - sól
    - groszek ptysiowy lub grzanki

POWRÓT