
Czas przygotowania: 15 minut
Sposób przygotowania:
Umyte pomidory kroimy w cienkie plastry. Układamy na talerzu. Czerwoną cebulę kroimy w krążki, rozdziela- jąc każdy krążek tak, aby powstały kółeczka. Ser kroimy w drobną kostkę. Cebulę i ser układamy na pomidorach.
W moździerzu ucieramy czosnek z solą. Po chwili do- rzucamy kilka listków bazylii i natki pietruszki, dodaje- my pieprz, dolewamy oliwę, ucieramy. Powstałym so- sem polewamy pomidory, na koniec delikatnie skrapiamy całość octem balsamicznym.
Składniki:
- 3 pomidory malinowe lub pomidory kumato
- 100 g sera korycińskiego
- 2 czerwone cebule
- nać pietruszki
- świeża bazylia
- ząbek czosnku
- oliwa Interoleo Suave
- ocet balsamiczny
- sól morska gruboziarnista
- różowy lub czarny pieprz
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.