
Przygotowanie:
Obieramy jabłka i marchew, myjemy rzodkiewki i sałatę (odstawiamy na bok duże liście), a następnie kroimy wszystko w cienkie paseczki. Fasolę szparagową i cebulę kroimy, a następnie podsmażamy na dużym ogniu z dodatkiem kilku kropel oliwy z oliwek Interoleo Suave lub Intenso. Wszystkie składniki wrzucamy do jednego naczynia i dodajemy prażone orzeszki piniowe, umyte rodzynki i kawałki sera koziego. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy solą, oliwą z oliwek Interoleo Suave lub Intenso, całość spryskujemy sokiem z cytryny. Duże liście sałaty kładziemy bezpośrednio na talerz i na nich podajemy sałatkę, którą właśnie przygotowaliśmy. Smacznego!
Źródło: http://www.sabor-artesano.com/
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki:
- 1 kg jabłek
- 2 sałaty karbowane
- 100 g marchwi
- 100 g zielonej fasoli szparagowej
- 1 cebula
- 12 dojrzałych pomidorów koktajlowych
- Sól
- 50 g prażonych orzeszków piniowych
- 50 g rodzynek
- 20 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave
- 200 g koziego sera
- 18 rzodkiewek
- 1 cytryna
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.