Sałatka z jabłkiem, warzywami i kozim serem

Przygotowanie:

Obieramy jabłka i marchew, myjemy rzodkiewki i sałatę (odstawiamy na bok duże liście), a następnie kroimy wszystko w cienkie paseczki. Fasolę szparagową i cebulę kroimy, a następnie podsmażamy na dużym ogniu z dodatkiem kilku kropel oliwy z oliwek Interoleo Suave lub Intenso. Wszystkie składniki wrzucamy do jednego naczynia i dodajemy prażone orzeszki piniowe, umyte rodzynki i kawałki sera koziego. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy solą, oliwą z oliwek Interoleo Suave lub Intenso, całość spryskujemy sokiem z cytryny. Duże liście sałaty kładziemy bezpośrednio na talerz i na nich podajemy sałatkę, którą właśnie przygotowaliśmy. Smacznego!

Źródło: http://www.sabor-artesano.com/

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 2 sałaty karbowane
  • 100 g marchwi
  • 100 g zielonej fasoli szparagowej
  • 1 cebula
  • 12 dojrzałych pomidorów koktajlowych
  • Sól
  • 50 g prażonych orzeszków piniowych
  • 50 g rodzynek
  • 20 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave
  • 200 g koziego sera
  • 18 rzodkiewek
  • 1 cytryna
POWRÓT