
Sposób przygotowania:
Wołowinę siekamy drobno nożem. Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez prasę ząbek czosnku, pokrojone szalotki, przekrojone na pół kapary, żółtko, łyżkę musztardy miodowej, łyżeczkę oliwy z oliwek Interoleo Suave, szczyptę suszonego chilli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Całą masę delikatnie łączymy ze sobą. Tatar podajemy w towarzystwie ulubionego pieczywa.
Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej
- 2 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 12 dużych kaparów
- łyżeczka oliwy z oliwek Interoleo Suave
- 1 żółtko
- łyżka musztardy miodowej
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- szczypta pokruszonego suszonego chilli
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.