Biszkopt z imbirem i miodem

Sposób przygotowania:

Na początek rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przesiewamy do miski mąkę, proszek do pieczenia i mielony imbir. Dodajemy cukier trzcinowy, miód, sok jabłkowy, skórkę z cytryny, jajko i wszystko dokładnie mieszamy. Smarujemy prostokątną formę oliwą z oliwek i wlewamy przygotowaną masę. Pieczemy przez godzinę lub do momentu, kiedy po wbiciu drewnianego patyczka, ciasto nie będzie się do niego kleić. 

Źródło: http://www.oliverpetitgourmet.es/recetas_para_bebes/index.php?n=12

Składniki:

  • 200 g miodu
  • 125 ml soku jabłkowego
  • 100 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave lub Intenso
  • 140 g mąki pszennej razowej
  • 140 g mąki białej
  • 1 ubite jajko
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 40 g cukru trzcinowego
  • skórka z cytryny
POWRÓT