Soczyste pomarańcze z oliwą z oliwek

Sposób przygotowania:

Myjemy i obieramy cztery pomarańcze. Następnie ostrym nożem kroimy je w plasterki, tniemy tam, gdzie na globusie znajdują się równoleżniki. Następnie soczyste kawałki polewamy strumyczkiem oliwy z oliwek Interoleo Suave zmieszanym z czterema łyżeczkami miodu lub dokładnie rozmieszanego cukru. Na koniec możemy udekorować całość listkami mięty, które dodadzą naszemu deserowi wyjątkowego aromatu. Tak przyrządzony deser podawać w gorące dni lata – będzie przyjemnym orzeźwieniem, a do tego prawdziwym zastrzykiem witamin. Smacznego!

Źródło: http://www.oliverpetitgourmet.es/recetas_para_bebes/index.php?n=0

Składniki:

  • 4 soczyste pomarańcze
  • oliwa z oliwek Interoleo Suave
  • liście mięty
  • 4 łyżeczki miodu lub cukru
POWRÓT