
Sposób przygotowania:
Myjemy i obieramy cztery pomarańcze. Następnie ostrym nożem kroimy je w plasterki, tniemy tam, gdzie na globusie znajdują się równoleżniki. Następnie soczyste kawałki polewamy strumyczkiem oliwy z oliwek Interoleo Suave zmieszanym z czterema łyżeczkami miodu lub dokładnie rozmieszanego cukru. Na koniec możemy udekorować całość listkami mięty, które dodadzą naszemu deserowi wyjątkowego aromatu. Tak przyrządzony deser podawać w gorące dni lata – będzie przyjemnym orzeźwieniem, a do tego prawdziwym zastrzykiem witamin. Smacznego!
Źródło: http://www.oliverpetitgourmet.es/recetas_para_bebes/index.php?n=0
Składniki:
- 4 soczyste pomarańcze
- oliwa z oliwek Interoleo Suave
- liście mięty
- 4 łyżeczki miodu lub cukru
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.