Roladki z tuńczykiem w cieście francuskim

Sposób przygotowania:

Otwieramy puszkę tuńczyka, odlewamy zalewę, a rybę drobno kroimy. Obieramy ugotowane uprzednio jajka. Jajka siekamy, a czerwone papryki kroimy w kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy w dużej misce, dosypując stopniowo kukurydzę i dolewając oliwę z oliwek. Blachę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Na blasze rozwijamy ciasto francuskie, na które wysypujemy przygotowany wcześniej farsz, zostawiając po kilka centymetrów wolnego z każdej strony. Następnie całość zwijamy, zaklejając dokładnie brzegi. Blachę wsadzamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Po upływie ok. 30 minutach wyciągamy naszą roladę z piekarnika i kroimy ją na plasterki. Podajemy w towarzystwie podgrzanego sosu pomidorowego.

Źródło: http://www.oliverpetitgourmet.es/recetas_para_bebes/index.php?n=30

Składniki:

  • 400 g tuńczyka z puszki w oliwie
  • puszka kukurydzy
  • 3 jajka na twardo
  • 2 czerwone papryki
  • ciasto francuskie
  • słoik sosu pomidorowego
  • oliwa z oliwek Interoleo Intenso
  • mąka
  • sól
POWRÓT