Kurczak z marchewką i orzechami

Sposób przygotowania:

Oczyszczamy piersi z kurczaka z resztek tłuszczu i kosteczek. Solimy je i smażymy na patelni tak długo, aż będą miękkie, uważając, żeby mięso się nie wysuszyło. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Cytrynę przekrawamy na pół i wyciskamy z niej sok. Obieramy jabłko i marchewki, trzemy je do miski na grube paski, po czym skrapiamy sokiem z cytryny i całość mieszamy. Kroimy oliwki i orzechy. Kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do miski, mieszamy, solimy na smak. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek extra virgin.

Źródło: http://www.oliverpetitgourmet.es/recetas_para_bebes/index.php?n=15

Składniki dla 4 osób:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 zielone jabłko
  • 2 marchewki
  • 12 zielonych oliwek bez pestek
  • 3 łyżki orzechów
  • 1 cytryna
  • Sól
  • Oliwa z oliwek Interoleo Suave
POWRÓT