Kotlety z baleronu z jabłkiem

Sposób przygotowania:

Kroimy baleron w plastry o grubości do dwóch centymetrów, myjemy je dokładnie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Plastry smarujemy oliwą z oliwek extra virgin Interoleo Suave, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy je w piekarniku lub na patelni teflonowej. Myjemy jabłka, usuwamy z nich ogryzki i kroimy w krążki, które następnie smażymy na oliwie z oliwek przez około 5 minut. Przygotowujemy puree ziemniaczane, dodajemy utarty ser żółty i całość mieszamy. Nasze kotlety z jabłkiem i puree zraszamy sokiem z cytryny i gotowe. Smacznego!

Źródło: http://www.oliverpetitgourmet.es/recetas_para_bebes/index.php?n=45

Składniki:

  • Baleron (przydadzą się 4 plastry)
  • 2 czerwone jabłka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Interoleo Suave
  • 1 łyżka masła
  • Mielony pieprz czarny (na smak)
  • 1 cytryna
  • 50 g tartego żółtego sera
  • Puree ziemniaczane
  • Sól (na smak)
POWRÓT