
Sposób przygotowania:
Kroimy baleron w plastry o grubości do dwóch centymetrów, myjemy je dokładnie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Plastry smarujemy oliwą z oliwek extra virgin Interoleo Suave, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy je w piekarniku lub na patelni teflonowej. Myjemy jabłka, usuwamy z nich ogryzki i kroimy w krążki, które następnie smażymy na oliwie z oliwek przez około 5 minut. Przygotowujemy puree ziemniaczane, dodajemy utarty ser żółty i całość mieszamy. Nasze kotlety z jabłkiem i puree zraszamy sokiem z cytryny i gotowe. Smacznego!
Źródło: http://www.oliverpetitgourmet.es/recetas_para_bebes/index.php?n=45
Składniki:
- Baleron (przydadzą się 4 plastry)
- 2 czerwone jabłka
- 2 łyżki oliwy z oliwek Interoleo Suave
- 1 łyżka masła
- Mielony pieprz czarny (na smak)
- 1 cytryna
- 50 g tartego żółtego sera
- Puree ziemniaczane
- Sól (na smak)
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.