
Sposób przygotowania:
Oliwki myjemy i drobno kroimy. To samo robimy z ząbkiem czosnku. Do obu składników dodajemy nieco soli. Posolone oliwki i czosnek wrzucamy do blendera i pomału miksujemy, dolewając stopniowo oliwę z oliwek extra virgin Interoleo Suave. Musimy uważać, żeby konsystencja naszego pasztetu nie stała się zbyt płynna. Pasztet z oliwek jest gotowy, kiedy masa wygląda na kremową i jednolitą. Tak przygotowany pasztet przed podaniem umieszczamy w naczyniu lub bezpośrednio smarujemy nim pieczywo, które następnie przystrojone pomidorem lub gałązką bazylii serwujemy na stół. Pasztet możemy trzymać w lodówce przez co najmniej dwa tygodnie.
Źródło: http://gastronomia.excite.es/pate-de-aceitunas-G28945.html
Składniki:
- 300 g zielonych oliwek bez pestek
- 100 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave
- 1/2 ząbku czosnku
- sól
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.