Przysmak farmera z liśćmi świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Obieramy seler, marchewkę i cebulę. Warzywa drobno kroimy i wrzucamy na patelnię, zalewamy oliwą z oliwek extra virgin Interoleo Intenso i dusimy na małym ogniu. Kiedy warzywa są już miękkie, dodajemy do nich umyte nóżki z kurczaka. Na koniec dorzucamy posiekane pomidory i całość doprowadzamy do wrzenia. Dusimy przez 30 minut pod pokrywką. Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, zielony groszek i listki bazylii. Doprawiamy solą, pieprzem i dusimy przez następne 20 minut. Tak przyrządzone danie podajemy prosto na stół. Smacznego!

Źródło: http://www.recetas.com/pollo-a-la-campesina.html

Składniki:

  • 1 kg nóżek z kurczaka (pałki)
  • 1 seler
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 średniej wielkości ziemniaki
  • 200 g zielonego groszku
  • 4 dojrzałe pomidory
  • oliwa z oliwek Interoleo Intenso 
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
POWRÓT