
Sposób przygotowania:
Na blasze umieszczamy kawałki mięsa. Przyprawiamy je solą i pieprzem, posypujemy tymiankiem i rozmarynem, a następnie polewamy sporą ilością oliwy z oliwek extra virgin Interoleo Intenso.
W garnku podgrzewamy wodę. Dodajemy do niej kostkę rosołową i gotujemy, aby ta się rozpuściła. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy miód i mieszamy całość łyżką.
Tak przygotowaną mieszanką polewamy mięso i wsadzamy blachę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1,5-2 godz. Aby mięso było dobrze wypieczone z obydwu stron, najlepiej przewracać je na drugą stronę co 20 minut i polewać mieszanką rosołu i miodu.
Źródło: http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/costillas-al-horno-con-miel
Składniki (dla 4 osób):
- 1,5 kg żeberek wieprzowych (w 2-3 kawałkach)
- 1 drobiowa kostka rosołowa
- tymianek
- rozmaryn
- 5 łyżek miodu
- 100 ml wody
- oliwa z oliwek Interoleo Intenso
- sól
- pieprz czarny mielony
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.