Chrupiące tosty wiosenne z oliwą

Sposób przygotowania:

Pomidor obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Zielony ogórek kroimy na cienkie plasterki. Podobnie robimy z rzodkiewkami i czerwoną cebulą. Następnie rozbijamy na patelni jajko i smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Szynkę delikatnie zapiekamy, nadając jej odpowiednią chrupkość. Zanim będzie gotowa, doprawiamy ją ostrą papryką. Chleb tostowy zapiekamy w tosterze, w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku lub na gorącej patelni. Jedną z kromek nasączamy delikatnie oliwą z oliwek Interoleo Intenso i obkładamy ją pomidorami ogórkiem i rzodkiewką. Na drugą kładziemy usmażone jajko i plasterki szynki. Na koniec dodajemy plastry czerwonej cebuli, doprawiamy pieprzem. Teraz wystarczy tylko zamknąć tost i cieszyć się jego smakiem z gorącą kawą lub herbatą. Smacznego!

Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/1280785-tostadas-de-desayuno-de-tomate-y-aceite-de-oliva-y-de-huevo-con-queso-blanco

 

Składniki:

  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • 1 pomidor
  • 1 jajko
  • 2 kawałki żółtego sera
  • 2 kawałki szynki
  • 1 ogórek zielony
  • 1 czerwona cebula
  • 2 rzodkiewki
  • Oliwa z oliwek Interoleo Intenso
  • pieprz
  • ostra papryka 
POWRÓT