
Sposób przygotowania:
Pomidor obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Zielony ogórek kroimy na cienkie plasterki. Podobnie robimy z rzodkiewkami i czerwoną cebulą. Następnie rozbijamy na patelni jajko i smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Szynkę delikatnie zapiekamy, nadając jej odpowiednią chrupkość. Zanim będzie gotowa, doprawiamy ją ostrą papryką. Chleb tostowy zapiekamy w tosterze, w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku lub na gorącej patelni. Jedną z kromek nasączamy delikatnie oliwą z oliwek Interoleo Intenso i obkładamy ją pomidorami ogórkiem i rzodkiewką. Na drugą kładziemy usmażone jajko i plasterki szynki. Na koniec dodajemy plastry czerwonej cebuli, doprawiamy pieprzem. Teraz wystarczy tylko zamknąć tost i cieszyć się jego smakiem z gorącą kawą lub herbatą. Smacznego!
Składniki:
- 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- 1 pomidor
- 1 jajko
- 2 kawałki żółtego sera
- 2 kawałki szynki
- 1 ogórek zielony
- 1 czerwona cebula
- 2 rzodkiewki
- Oliwa z oliwek Interoleo Intenso
- pieprz
- ostra papryka
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.