Sałatka z anchois, suszonymi pomidorami i oliwą z oliwek

Sposób przygotowania:

Sałatę dokładnie myjemy i na kilka minut zanurzamy w zimnej wodzie. W ten sposób liście będą orzeźwiające i chrupiące. W międzyczasie możemy zająć się przygotowaniem pozostałych składników. Na dużym talerzu drobno siekamy anchois, suszony pomidor kroimy w niewielką kostkę. Do szerokiej szklanej miski szatkujemy schłodzoną sałatę i wsypujemy słodką kukurydzę. Dodajemy resztę składników, całość dokładnie mieszamy, wsypując szczyptę soli. Uważajmy, żeby nie przesolić – anchois i suszone pomidory są naturalnie słone. Doprawiamy sosem sojowym, octem, a na koniec polewamy obficie oliwą z oliwek Interoleo Suave. Smacznego!

Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/746379-ensalada-con-anchoas-y-tomates-secos-en-aceite

Składniki:

  • Sałata
  • Puszka słodkiej kukurydzy
  • 4 -5 anchois
  • Słoik suszonych pomidorów
  • Ocet balsamiczny
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Oliwa z oliwek Interoleo Suave
POWRÓT