Sałatka z awokado, miodem i oliwą z oliwek

Sposób przygotowania:

Przyrządzenie tej sałatki zajmie nam najwyżej kilka minut, a jej smak pozostanie z nami na długo. Zacznijmy od umycia pomidora. Następnie kroimy go na niewielkie kawałki i umieszczamy w głębokiej misce. Teraz zajmiemy się sałatą. Jej liście myjemy w zimnej wodzie, by stały się bardziej chrupiące, szatkujemy i dodajemy do pomidora. Awokado obieramy, usuwamy ze środka pestkę i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ząbki czosnku i łączymy z sałatką i pomidorem. Doprawiamy szczyptą soli i dokładnie mieszamy. Na koniec do sałatki dodajemy łyżkę miodu i obficie zraszamy oliwą z oliwek Interoleo Suave. Przed podaniem dobrze jest schłodzić sałatkę w lodówce, gdzie powinna czekać, aż do momentu podania. Smacznego!

Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/666565-ensalada-con-lechuga-aguacate-tomate-miel-y-aceite-de-ortigas

 

 

Składniki:

  • ½ główki sałaty
  • 1 pomidor
  • 1 awokado
  • Oliwa z oliwek Interoleo Suave
  • 2 ząbki czosnku
  • miód
  • szczypta soli
POWRÓT