
Sposób przygotowania:
Przyrządzenie tej sałatki zajmie nam najwyżej kilka minut, a jej smak pozostanie z nami na długo. Zacznijmy od umycia pomidora. Następnie kroimy go na niewielkie kawałki i umieszczamy w głębokiej misce. Teraz zajmiemy się sałatą. Jej liście myjemy w zimnej wodzie, by stały się bardziej chrupiące, szatkujemy i dodajemy do pomidora. Awokado obieramy, usuwamy ze środka pestkę i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ząbki czosnku i łączymy z sałatką i pomidorem. Doprawiamy szczyptą soli i dokładnie mieszamy. Na koniec do sałatki dodajemy łyżkę miodu i obficie zraszamy oliwą z oliwek Interoleo Suave. Przed podaniem dobrze jest schłodzić sałatkę w lodówce, gdzie powinna czekać, aż do momentu podania. Smacznego!
Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/666565-ensalada-con-lechuga-aguacate-tomate-miel-y-aceite-de-ortigas
Składniki:
- ½ główki sałaty
- 1 pomidor
- 1 awokado
- Oliwa z oliwek Interoleo Suave
- 2 ząbki czosnku
- miód
- szczypta soli
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.