
Sposób przygotowania:
Zaczynamy od ugotowania jajek w lekko słonej wodzie. Gotujemy przez około 10 minut. Zalewamy zimną wodą i obieramy. Następnie jajka przecinamy na pół, usuwamy żółtka, wkładając je do głębokiej miski. Łososia kroimy na małe kawałki i dorzucamy do żółtek. Podobnie robimy z oliwkami. Całość doprawiamy łyżką majonezu, kilkoma łyżkami oliwą z oliwek Interoleo Suave, szczyptą soli i pieprzu, po czym wszystko ugniatamy przy pomocy widelca. Możemy też użyć blendera, by uzyskać lepszą, jednolitą konsystencję masy. Na koniec tak przygotowany farsz nakładamy na połówki białek, dekorujemy łyżeczką majonezu i zieloną pietruszką. Podajemy na liściach sałaty. Smacznego!
Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/113848-huevos-rellenos-de-salmon-en-aceite-y-aceituna
Składniki:
- 4 jajka
- 1 opakowanie łososia w plastrach
- Oliwki czarne lub zielone
- Majonez
- Sól
- Pieprz
- Zielona pietruszka
- Liście sałaty
- Oliwa z oliwek Interoleo Suave
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.