Jajka nadziewane łososiem i oliwkami

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od ugotowania jajek w lekko słonej wodzie. Gotujemy przez około 10 minut. Zalewamy zimną wodą i obieramy. Następnie jajka przecinamy na pół, usuwamy żółtka, wkładając je do głębokiej miski. Łososia kroimy na małe kawałki i dorzucamy do żółtek. Podobnie robimy z oliwkami. Całość doprawiamy łyżką majonezu, kilkoma łyżkami oliwą z oliwek Interoleo Suave, szczyptą soli i pieprzu, po czym wszystko ugniatamy przy pomocy widelca. Możemy też użyć blendera, by uzyskać lepszą, jednolitą konsystencję masy. Na koniec tak przygotowany farsz nakładamy na połówki białek, dekorujemy łyżeczką majonezu i zieloną pietruszką. Podajemy na liściach sałaty. Smacznego!

Źródło: https://cookpad.com/es/recetas/113848-huevos-rellenos-de-salmon-en-aceite-y-aceituna

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 opakowanie łososia w plastrach
  • Oliwki czarne lub zielone
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz
  • Zielona pietruszka
  • Liście sałaty
  • Oliwa z oliwek Interoleo Suave
POWRÓT