Sandwich wielu smaków

Sposób przygotowania:

Najpierw przygotujemy filety z kurczaka. W tym celu rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek Interoleo Intenso, kładziemy na nią umyte i osuszone filety i złocimy je po kilka minut z każdej strony. Podobnie robimy z cienko pokrojonymi plastrami boczku. Następnie smarujemy masłem chleb tostowy i opiekamy delikatnie na patelni. Przygotowujemy pozostałe składniki: myjemy liście sałaty, kroimy ser ementaler i pomidor na drobne plastry. Mając już wszystko gotowe, możemy zacząć układać produkty na opieczonym chlebie tostowym, zaczynając od posmarowania kromek majonezem. Dalej układamy liście sałaty, plastry boczku, pomidor i ser ementaler. Zraszamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Na górę kładziemy gorącego jeszcze kurczaka, który delikatnie roztopi nam ser. Całość dociskamy ostrożnie drugą kromką i podajemy na stół. Możemy zbudować też jeszcze jedno „piętro”, a żeby nasz tost się nie otwierał, polecamy przebić go od góry patyczkiem do szaszłyków. Smacznego!

Źródło: http://www.recetaslamasia.es/sandwich-club/

Składniki:

  • Filety piersi z kurczaka
  • Chleb tostowy
  • Ser ementaler
  • Liście sałaty
  • Boczek
  • Masło
  • Majonez
  • 2 pomidory
  • Oliwa z oliwek Interoleo Intenso
POWRÓT