Makaron z łososiem i kostkami białego sera

Sposóbprzygotowania:

Do garnka nalewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy szczyptę soli i zanurzamy kolorowy makaron. Przygotowujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy do pojemnej szklanej miski. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek Interoleo Intenso i podsmażamy na niej cały ząbek czosnku. Po kilku minutach zdejmujemy czosnek, a w jego miejsce kładziemy pokrojony w niewielkie kawałki filet z łososia. Solimy, delikatnie pieprzymy i pozwalamy zarumienić się łososiowi z każdej strony. Kiedy ryba będzie gotowa, dodajemy przygotowany wcześniej makaron. Całość zalewamy śmietaną. Na koniec dorzucamy drobno pokrojone kostki białego sera. Mieszamy, raz jeszcze oblewamy na smak kilkoma kroplami oliwy i podajemy na stół

Składniki:

  • 300 g kolorowego makaronu
  • 200 g filetu z łososia
  • Biały ser
  • Ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Oliwa z oliwek Interoleo Intenso

Źródło: http://www.recetaslamasia.es/pasta-salmon-queso-fresco/

POWRÓT