Na blogu
Fasolka szparagowa z kolendrą
Fasolka szparagowa z kolendrą

Połącz rosół i śmietankę, odparuj o połowę. Dodaj świeżą kolendrę oraz miętę i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź w kąpieli wodnej z lodem. Następnie dodaj oliwę Interoleo Premium oraz 2 łyżki śmietany, dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny. Wymieszaj dokładnie.

czytaj całość »
Makaron bavette z szybkim pomidorowo–paprykowym sosem
Makaron bavette z szybkim pomidorowo–paprykowym sosem

W wysokim garnku gotujemy wodę na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy drobno posiekany czosnek, a po chwili szalotkę, mieszamy. Następnie dodajemy 2 łyżki pasty paprykowej harissy oraz sparzone, obrane ze skóry i pokrojone w kostkę słodkie pomidory. Dolewamy łyżkę octu winnego, doprawiamy solą, cukrem i świeżo mielonym pieprzem. Sos dusimy kilka minut, często mieszając, aż się zredukuje.

czytaj całość »
Placki z dyni
Placki z dyni

Kroimy dynię na kawałki i gotujemy ją przez 10 minut w garnku z niewielką ilością wody. Ugotowane kawałki dyni zgniatamy widelcem aż do uzyskania czegoś w rodzaju pasty. Mieszamy otrzymaną pastę z cukrem, skórką cytrynową, jajkami, anyżem, mąką i mlekiem aż do uzyskania jednolitego ciasta. Następnie wlewamy na patelnię oliwę Interoleo Suave i dobrze ją rozgrzewamy.

czytaj całość »
Zapiekanka z mięsa mielonego i kalafiora z sosem beszamelowym
Zapiekanka z mięsa mielonego i kalafiora z sosem beszamelowym

Na początku gotujemy umyty kalafior w posolonej wodzie. W międzyczasie drobno kroimy cebulę i delikatnie złocimy ją na rozgrzanej oliwie z oliwek Interoleo Intenso. Odstawiamy cebulę i na tej samej oliwie przygotowujemy doprawione na smak mięso mielone. Głęboką formę smarujemy oliwą i wykładamy na nią mięso, cebulę i odcedzony drobno pokrojony kalafior. 

czytaj całość »
Gazpacho - śródziemnomorski chłodnik z pomidorów na lato
Gazpacho - śródziemnomorski chłodnik z pomidorów na lato

Do blendera wlewamy dwie łyżki stołowe oliwy z oliwek. Uwaga! Musimy dokładnie odmierzyć, ponieważ później nie będziemy mogli jej dolewać. Następnie dodajemy parę kropel octu winnego, trochę soli – tutaj nie musimy być aż tak precyzyjni, pod koniec można doprawić nimi nasz chłodnik. Dorzucamy ząbek czosnku, bez zielonego środka, żeby gazpacho nie było zbyt ostre. 

czytaj całość »
Sałatka z kozim serem i burakiem
Sałatka z kozim serem i burakiem

Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Ostudź. Umytą sałatę wymieszaj z dressingiem z koziego sera, na talerzu zaaranżuj puree z buraków, posyp delikatnie czarnuszką. Sałatę ułóż na puree buraczanym i posyp prażoną cebulką, orzechami i kawałkami dojrzewającego sera koziego.

czytaj całość »
Pstrąg z malinami
Pstrąg z malinami

Maliny, śmietanę i ocet malinowy zmiksuj na gładką masę, przetrzyj przez drobne sito, wymieszaj z oliwą Interoleo Premium i posiekanym szczypiorkiem, dopraw solą do smaku. Oczyszczone ryby przypraw solą i jałowcem. Usmaż na oliwie z masłem.

czytaj całość »
Chrupiąca ciecierzyca ze świeżymi ziołami
Chrupiąca ciecierzyca ze świeżymi ziołami

Jeśli używamy ciecierzycy konserwowej, otwieramy puszkę, odlewamy zalewę i delikatnie przepłukujemy ciecierzycę wodą. Usuwamy ewentualne skórki i delikatnie osuszamy ciecierzycę ręcznikiem kuchennym. Następnie siekamy na drobno lub rozgniatamy ząbki czosnku. W garnku lub na dużej patelni rozgrzewamy dwie-trzy łyżki oliwy extra virgin Interoleo Suave, po czym wrzucamy na tłuszcz czosnek wraz z ziarnistym kminkiem. Lekko podsmażamy (uważajmy, żeby ich nie spalić). 

czytaj całość »
Sałatka z grejpfrutem i bakaliami
Sałatka z grejpfrutem i bakaliami

Zaczynamy od przygotowania kaszy kuskus zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Następnie gotujemy ryż al dente, odcedzamy i łączymy z kaszą. Solimy i pieprzymy na smak oraz podlewamy kilkoma łyżkami oliwy z oliwek Interoleo Suave. Na patelni rozgrzewamy nieco oliwy, na którą wysypujemy orzechy laskowe, włoskie, migdały i przygotowane zioła. 

czytaj całość »
Siekana wołowina z kaparami
Siekana wołowina z kaparami

Wołowinę siekamy drobno nożem. Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez prasę ząbek czosnku, pokrojone szalotki, przekrojone na pół kapary, żółtko, łyżkę musztardy miodowej, łyżeczkę oliwy z oliwek Interoleo Suave, szczyptę suszonego chilli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Całą masę delikatnie łączymy ze sobą. 

czytaj całość »
Gofry a'la pizza
Gofry a'la pizza

Aby przygotować gofry, możemy skorzystać z gofrownicy lub piekarnika. Jeśli mamy gofrownicę, postępujemy zgodnie z jej instrukcją obsługi. Jeśli zaś korzystamy z piekarnika, nagrzewamy go do 200ºC i przygotowujemy formę lub foremki na gofry. Lekko je natłuszczamy (nie jest to konieczne w przypadku foremek silikonowych). W naczyniu umieszczamy jajko, mleko, oliwę Interoleo Suave, tarty ser parmezan lub grana padano.

czytaj całość »
Ziemniaczane churros z parmezanem i musztardą
Ziemniaczane churros z parmezanem i musztardą

Mieszamy pureé ziemniaczane z żółtkami (jeśli ich nie mamy, z całym jajkiem), mąką kukurydzianą, tartym parmezanem i musztardą. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Napełniamy ciastem rękaw cukierniczy z założoną końcówką „gwiazdka” i wkładamy na 10 minut do zamrażalnika, aby się ono ułożyło.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl