Na blogu
Sałatka z awokado, miodem i oliwą z oliwek
Sałatka z awokado, miodem i oliwą z oliwek

Przyrządzenie tej sałatki zajmie nam najwyżej kilka minut, a jej smak pozostanie z nami na długo. Zacznijmy od umycia pomidora. Następnie kroimy go na niewielkie kawałki i umieszczamy w głębokiej misce. Teraz zajmiemy się sałatą. Jej liście myjemy w zimnej wodzie, by stały się bardziej chrupiące, szatkujemy i dodajemy do pomidora. Awokado obieramy, usuwamy ze środka pestkę i kroimy w drobną kostkę.

czytaj całość »
Krem z kalafiora z czosnkiem, oliwą z oliwek i orzechami
Krem z kalafiora z czosnkiem, oliwą z oliwek i orzechami

Obieramy ziemniaki, marchewki i cebulę, po czym kroimy je w średniej wielkości kostkę. Kalafior myjemy i łamiemy na kilkanaście niewielkich części. W garnku podgrzewamy posoloną wodę, a gdy się zagotuje, zanurzamy w niej przygotowane warzywa. Zanim warzywa będą gotowe, do osobnego naczynia rozbijamy jajko, dodajemy przeciśnięte przez wyciskacz ząbki czosnku i dolewamy sok z cytryny. Całość miksujemy, dodając stopniowo oliwę z oliwek Interoleo Suave. Mieszamy tak długo, aż masa nie stanie się jednolita.

czytaj całość »
Ciasto marchewkowe fitness
Ciasto marchewkowe fitness

Na początku przygotujmy dwie średniej wielkości miski. W pierwszej mieszamy mąkę pszenną z łyżeczką sody oczyszczonej i ubitymi jajkami. W drugiej pokrojone w drobne plastry banany i dwie utarte marchewki. Następnie łączymy zawartość obu naczyń, dosypujemy orzechy, rodzynki, dodajemy jogurt grecki, dwie łyżki miodu i kilka łyżek oliwy z oliwek Interoleo Intenso.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl