Na blogu
Fasolka szparagowa z kolendrą
Fasolka szparagowa z kolendrą

Składniki

  • 250g fasolki szparagowej zielonej
  • 4 brzoskwinie
  • 50g prażonych migdałów
  • Świeża kolendra i mięta do dekoracji

Dressing kolendrowy:

  • 50ml esencjonalnego rosołu
  • 140ml śmietanki 36%
  • 40g świeżej kolendry
  • 10g listków mięty
  • 50ml oliwy Premium
  • 2 łyżki stołowe śmietany 18%

 

Sposób przygotowania dressingu:

Połącz rosół i śmietankę, odparuj o połowę. Dodaj świeżą kolendrę oraz miętę i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź w kąpieli wodnej z lodem. Następnie dodaj oliwę Interoleo Premium oraz 2 łyżki śmietany, dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny. Wymieszaj dokładnie.

 

Sposób przygotowania fasolki:

Brzoskwinie pokrój w ćwiartki, migdały upiecz w piecu na złoto-brązowo. Ugotuj fasolkę, odcedź. Gorącą fasolkę połącz z dressingiem kolendrowym i zaaranżuj na talerzu z ćwiartkami brzoskwiń, migdałami i udekoruj listkami kolendry i mięty.

 

Autor przepisu

RAFAŁ HRECZANIUK

Szef kuchni prestiżowej restauracji 

Uznany szef kuchni zainspirowany smakiem oliwy Interoleo zestawił składniki, które niecodziennie spotykają się na jednym talerzu. Połączone złocistą oliwą - łagodną, intensywną i Premium - tworzą harmonijną całość. Ty też spróbuj wyjątkowego smaku oliwy Interoleo i zaskocz swoich bliskich potrawami o wykwintnym smaku!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl