Na blogu
Pstrąg z malinami
Pstrąg z malinami

Składniki

  • 4 x 300g Pstrąga
  • 50ml oliwy Interoleo Suawe
  • 50g masła
  • Sól
  • Jałowiec mielony lub siekany

Dressing z koziego sera:

  • 250g świeżych malin
  • 80g śmietany 18%
  • 50ml octu malinowego
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • 120 ml oliwy Interoleo Premium
  • Sól

 

Sposób przygotowania puree:

Maliny, śmietanę i ocet malinowy zmiksuj na gładką masę, przetrzyj przez drobne sito, wymieszaj z oliwą Interoleo Premium i posiekanym szczypiorkiem, dopraw solą do smaku.

Oczyszczone ryby przypraw solą i jałowcem. Usmaż na oliwie z masłem.

Usmażoną rybę zaaranżuj na talerzu z vinaigrette malinowym i kilkoma świeżymi malinami.

 

Autor przepisu

RAFAŁ HRECZANIUK

Szef kuchni prestiżowej restauracji 

Uznany szef kuchni zainspirowany smakiem oliwy Interoleo zestawił składniki, które niecodziennie spotykają się na jednym talerzu. Połączone złocistą oliwą - łagodną, intensywną i Premium - tworzą harmonijną całość. Ty też spróbuj wyjątkowego smaku oliwy Interoleo i zaskocz swoich bliskich potrawami o wykwintnym smaku!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl