Na blogu
Sałatka z kozim serem i burakiem
Sałatka z kozim serem i burakiem

Puree z buraków

  • 200g gotowanych buraków
  • 80ml oliwy Interoleo Suave
  • 30ml octu z czerwonego wina
  • 50g śmietany 18%
  • Sól
  • Czarny pieprz

Dressing z koziego sera:

  • 180g twarogu koziego
  • 40ml oliwy Intenso
  • 20 ml octu z białego wina
  • 50ml gorącej wody
  • 1 sałata rzymska
  • 20g chrupiących cebulek
  • 50g orzechów włoskich
  • 50g dojrzewającego sera koziego
  • Czarnuszka

 

Sposób przygotowania puree:

Buraki, ocet i śmietanę zmiksuj na gładko. Następnie powoli wlewaj oliwą Interoleo Suave ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

 

Sposób przygotowania deressingu:

Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Ostudź. Umytą sałatę wymieszaj z dressingiem z koziego sera, na talerzu zaaranżuj puree z buraków, posyp delikatnie czarnuszką. Sałatę ułóż na puree buraczanym i posyp prażoną cebulką, orzechami i kawałkami dojrzewającego sera koziego.

 

Autor przepisu

RAFAŁ HRECZANIUK

Szef kuchni prestiżowej restauracji 

Uznany szef kuchni zainspirowany smakiem oliwy Interoleo zestawił składniki, które niecodziennie spotykają się na jednym talerzu. Połączone złocistą oliwą - łagodną, intensywną i Premium - tworzą harmonijną całość. Ty też spróbuj wyjątkowego smaku oliwy Interoleo i zaskocz swoich bliskich potrawami o wykwintnym smaku!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl