Na blogu
Siekana wołowina z kaparami
Siekana wołowina z kaparami

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 12 dużych kaparów
  • łyżeczka oliwy z oliwek Interoleo Suave
  • 1 żółtko
  • łyżka musztardy miodowej
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • szczypta pokruszonego suszonego chilli

 

Sposób przygotowania:

Wołowinę siekamy drobno nożem. Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez prasę ząbek czosnku, pokrojone szalotki, przekrojone na pół kapary, żółtko, łyżkę musztardy miodowej, łyżeczkę oliwy z oliwek Interoleo Suave, szczyptę suszonego chilli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Całą masę delikatnie łączymy ze sobą. Tatar podajemy w towarzystwie ulubionego pieczywa.

 

Autor przepisu

ADAM KOZANECKI

Szef kuchni prestiżowej restauracji

Adam Kozanecki – finalista ostatniej edycji Masterchefa zachwyca smakiem, inspiruje i zaskakuje niepowtarzalnością, tak jak nasza oliwa. Kucharz i artysta z zamiłowania. Nie boi się wyzwań, słynie ze wskrzeszania zapomnianych już przepisów kuchni Polskiej i serwowania niebanalnych dań, zarówno w wersji nowoczesnej, jak i tradycyjnej. Jest miłośnikiem domowego ogniska i wspólnego gotowania. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl