Rola diety w chorobach reumatycznych
Okazuje się, że to co jemy może nasilać lub łagodzić dolegliwości reumatyczne, mając ogromny wpływ na jakość naszego codziennego życia. Co należy jeść, a czego unikać, aby ograniczyć stan zapalny i ból, związany z chorobami reumatologicznymi?
WięcejZupa krem z zielonego groszku z oliwą Interoleo Premium
Składniki: - 2 szklanki groszku (świeżego lub mrożonego)- 1 cebula dymka- oliwa z oliwek extra virgin Interoleo Premium- 0,5 l wywaru drobiowego lub warzywnego- świeże listki lubczyku- 1 łyżka serka mascarpone- czubryca zielona (mieszanka przypraw z cząbrem)- sól - groszek ptysiowy lub grzanki
Więcej
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.