Ile razy można smażyć w oliwie z oliwek extra virgen?
Czy wiesz, że oliwy z oliwek extra virgen można użyć do smażenia nawet pięć razy? Oliwa ta zachowuje znakomitą jakość nawet w wysokich temperaturach, a smażone w niej potrawy nie tracą wartości odżywczych. Smażenie z extra virgen dostarcza podniebieniu niezapomnianych wrażeń.
WięcejPoznaj pięć sekretów oliwy z oliwek
„Kocham kraje, z których pochodzi oliwa”, mawiał chilijski poeta – laureat Nagrody Nobla – Pablo Neruda. To z pewnością słowa nieprzypadkowe. Na przestrzeni wieków malarze poświęcali oliwie miejsce na swoich płótnach, a pisarze uwieczniali ją w swych dziełach. Jakie sekrety skrywa w sobie ten...
WięcejOliwa z oliwek filtrowana czy niefiltrowana?
Niefiltrowana oliwa z oliwek jest mniej znana i używana, ze względu na swój sezonowy charakter. Jaka jest różnica między filtrowaną a niefiltrowaną oliwą z oliwek i na czym polega proces filtracji?
Więcej
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.