Ciasteczka owsiane z czekoladą i oliwą z oliwek
Składniki: 100 g mąki pszennej 100 ml oliwy z oliwek Interoleo Suave 100 g cukru trzcinowego 1 saszetka proszku do pieczenia 1 jajko (rozmiar M lub L) 1 szczypta cynamonu 1 szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady w granulkach 200 g płatków owsianych
WięcejJaén – światowa stolica oliwki
Dziś mamy dla Was ciekawostki z najsłynniejszego regionu, gdzie uprawiane są oliwki – podstawa Waszej oliwy z oliwek Interoleo. Poznajcie Jaén – ojczyznę gajów oliwnych, źródło skąd na cały świat tryskają potoki „płynnego złota”. Zapraszamy na blog!
WięcejBiszkopt jogurtowy bez glutenu
Składniki (na 8 porcji): 1 mały jogurt naturalny lub cytrynowy (opakowania po jogurcie użyjemy jako miarki) miarka oliwy extra virgin Interoleo Suave 2 miarki cukru 3 miarki mąki bezglutenowej 3 jajka saszetka bezglutenowego proszku do pieczenia skórka z jednej cytryny masło
WięcejPieczony kurczak z winem i piwem
Składniki: cały kurczak 250 ml białego wina 250 ml piwa 30 g roztopionego masła 8 małych ziemniaków 3 marchewki cukinia pomidorki cherry łyżka masła oliwa extra virgin Interoleo Intenso oregano sól pieprz
Więcej10 zaskakujących korzyści płynących z oliwy
Oliwa extra virgin znajduje bardzo częste zastosowanie w gastronomii ze względu na swój delikatny smak i wielorakie właściwości zdrowotne. Przez wiele lat była ona poddawana badaniom, które wykazały, że przynosi ona wiele dobrego dla naszego zdrowia i urody. Ten rodzaj oliwy zawiera dużą ilość tłuszczów...
WięcejZiemniaczane churros z parmezanem i musztardą
Składniki (dla 4 osób): 400 g pureé ziemniaczanego 2 żółtka 50 g mąki kukurydzianej 15 g tartego parmezanu 15 g musztardy sól czarny pieprz mielony oliwa extra virgin Interoleo Suave
WięcejKotlety wołowe w sosie barbecue
Składniki (dla 2 osób): 2 kotlety wołowe 2 łyżki masła łyżka oliwy extra virgin Interoleo Suave pół białej cebuli 5 łyżek sosu Worcestershire 3 łyżki ketchupu łyżka cukru sól pieprz mielony
WięcejOliwa – naturalny przeciwutleniacz
Dzięki naszemu dzisiejszemu artykułowi poznasz zalety oliwy – naturalnego przeciwutleniacza, a także dowiesz się, dlaczego warto używać oliwy w kuchni, czym cechują się najpopularniejsze gatunki oliwy oraz jak najlepiej przechowywać „płynne złoto”. Zapraszamy do lektury!
WięcejChrupiąca ciecierzyca ze świeżymi ziołami
Składniki: 400 g gotowanej ciecierzycy 2 ząbki czosnku pół cytryny pół łyżeczki kminku ziarnistego pół łyżeczki wędzonej papryki mielonej ćwierć łyżeczki ostrej papryki mielonej ćwierć łyżeczki mielonego kminku pieprz sól oliwa extra virgin Interoleo Suave garść różnych...
WięcejGofry a la pizza
Składniki (na 3-4 gofry): jajko w rozmiarze L 130 ml mleka 2 łyżki oliwy extra virgin Interoleo Suave 2 łyżki tartego sera parmezan lub grana padano 1/4 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki bazylii 115 g mąki tortowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szczypta pieprzu cayenne lub papryki ostrej szczypta kurkumy...
Więcej
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.