
Już w najbliższy czwartek, 23 kwietnia, ruszają obchody Dni Hiszpańskich w Białymstoku. W tym roku, oprócz zaplanowanych wydarzeń kulturalnych, organizatorzy zadbali również o promocję hiszpańskiej gastronomii dzięki czemu wszyscy uczestnicy będą mieli okazję skosztować tradycyjnych hiszpańskich potraw i wyrobów, w tym pochodzącej z południa kraju oliwy z oliwek Interoleo.
Dni hiszpańskie od lat przyciągają miłośników kultury i tradycji tego regionu. W tym roku, między 23 a 25 kwietnia, na odwiedzających czekają m.in. projekcje hiszpańskojęzycznych filmów, warsztaty, spotkania oraz koncert flamenco. Tegoroczną nowością są otwarte warsztaty kulinarne "Hiszpania na talerzu", podczas których Grzegorz Chlebowicz, szef kuchni Trattorii Czarna Owca w Białymstoku, przybliży białostoczanom tradycyjne hiszpańskie smaki.
Podczas trwania wydarzenia, wszyscy zainteresowani będą mieli okazję wziąć udział w degustacji oliwy z oliwek Interoleo w specjalnie przygotowanych do tego miejscach, do czego serdecznie zachęcamy.
Organizatorami imprezy są szkoła języka hiszpańskiego Gran Via i Białostocki Ośrodek Kultury.
Lokalizacja: Miejski Ośrodek Kultury w Białymstoku, ul. Legionowa 5.
Więcej informacji na http://granvia.pl/dni-hiszpanskie/.
Zapraszamy!
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.