
Sposób przygotowania vinaigrette boczkowy:
Boczek pokrój w słupki i smaż na patelni do uzyskania lekko brązowego koloru, następnie dodaj czosnek pokrojony w plastry i wymieszaj z wytopionym tłuszczem, dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę, siekane listki świeżej szałwii i zalej octem z białego wina. Dokładnie wymieszaj na patelni wszystkie
składniki, zdejmij z ognia i dodaj oliwę Interoleo Intenso, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Oczyść szparagi i ugotuj je w osolonej wodzie lub grilluj. Tak przygotowane
szparagi podawaj z ciepłym vinaigrette boczkowym.
Składniki:
- - 2 pęczki szparagów
- 120 g boczku
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20g listków świeżej szałwi
- 50 ml octu z białego wina
- 150ml Oliwy Interoleo Intenso
- Sól
- Grubo mielony pieprz
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.