
Sposób przygotowania:
Makaron tagliatelle przygotowujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu w lekko posolonej wodzie. W tym czasie myjemy piersi z kurczaka i kroimy je w drobne kawałki, które następnie smażymy w oliwie z oliwek Interoleo Intenso, aż pojawi się na nich złocista skórka. Osobno zajmujemy się warzywami. Cukinię, marchew, por, cebulę i papryki drobno kroimy i dorzucamy na patelnię do kurczaka. Smażymy przez kilka minut, aż cukinia będzie miękka. Teraz czas na przygotowanie sosu. Do garnka wlewamy sok z pomarańczy, sos sojowy, wsypujemy cukier i dodajemy łyżkę miodu. Stawiamy na małym ogniu i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Na koniec odcedzamy makaron, dodajemy do kurczaka z warzywami i zalewamy sosem. Całość dokładnie mieszamy i serwujemy z zimnym napojem. Smacznego!
Źródło: http://www.recetaslamasia.es/tallarines-pollo-verduras/
Składniki:
- 200 g makaronu tagliatelle
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 marchewka
- ½ cukinii
- ½ pora
- ½ cebuli
- 2 piersi z kurczaka
- Oliwa z oliwek Interoleo Intenso
Do sosu:
- 100 ml sosu sojowego
- 100 ml soku z pomarańczy
- 1 łyżka miodu
- 50 g cukru
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.