
Sposób przygotowania:
Najpierw przygotujemy filety z kurczaka. W tym celu rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek Interoleo Intenso, kładziemy na nią umyte i osuszone filety i złocimy je po kilka minut z każdej strony. Podobnie robimy z cienko pokrojonymi plastrami boczku. Następnie smarujemy masłem chleb tostowy i opiekamy delikatnie na patelni. Przygotowujemy pozostałe składniki: myjemy liście sałaty, kroimy ser ementaler i pomidor na drobne plastry. Mając już wszystko gotowe, możemy zacząć układać produkty na opieczonym chlebie tostowym, zaczynając od posmarowania kromek majonezem. Dalej układamy liście sałaty, plastry boczku, pomidor i ser ementaler. Zraszamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Na górę kładziemy gorącego jeszcze kurczaka, który delikatnie roztopi nam ser. Całość dociskamy ostrożnie drugą kromką i podajemy na stół. Możemy zbudować też jeszcze jedno „piętro”, a żeby nasz tost się nie otwierał, polecamy przebić go od góry patyczkiem do szaszłyków. Smacznego!
Składniki:
- Filety piersi z kurczaka
- Chleb tostowy
- Ser ementaler
- Liście sałaty
- Boczek
- Masło
- Majonez
- 2 pomidory
- Oliwa z oliwek Interoleo Intenso
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.