
Sposóbprzygotowania:
Do garnka nalewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy szczyptę soli i zanurzamy kolorowy makaron. Przygotowujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy do pojemnej szklanej miski. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek Interoleo Intenso i podsmażamy na niej cały ząbek czosnku. Po kilku minutach zdejmujemy czosnek, a w jego miejsce kładziemy pokrojony w niewielkie kawałki filet z łososia. Solimy, delikatnie pieprzymy i pozwalamy zarumienić się łososiowi z każdej strony. Kiedy ryba będzie gotowa, dodajemy przygotowany wcześniej makaron. Całość zalewamy śmietaną. Na koniec dorzucamy drobno pokrojone kostki białego sera. Mieszamy, raz jeszcze oblewamy na smak kilkoma kroplami oliwy i podajemy na stół
Składniki:
- 300 g kolorowego makaronu
- 200 g filetu z łososia
- Biały ser
- Ząbek czosnku
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Oliwa z oliwek Interoleo Intenso
Źródło: http://www.recetaslamasia.es/pasta-salmon-queso-fresco/
Ostatnie Komentarze
chce sprobowac czy faktycznie jest taka super
Tak to prawda, że oliwką z oliwek pozbędziesz się złego cholesterolu. Ja swojego czasu właśnie na wysoki cholesterol 1 łyzkę dziennie piłam Ybarę (nie pamietam jakiego koloru, bo jest czerwona, niebieska, zielona). W każdym razie pozbyłam się złego cholesterolu, ale nabyłam w organizmie trójglicerydów. To również niebezpieczny sprawca zawałów i wylewów.